Jaaroverzicht 2022

1e kwartaal

6 januari - Een grote stroomstoring door brand in Spijkenisse zorgt ervoor dat bijna 17.000 klanten zonder stroom zitten.

7 februari - Door een ernstig gasongeval in Zoetermeer, waarbij vier personen betrokken zijn, raken er drie (ernstig) gewond.

24 februari - De eerste woning in Stad aan 't Haringvliet wordt verwarmd met waterstof.

31 maart - Stedin roept met een flexchallenge bedrijven op om hun elektriciteitsvermogen flexibel in te zetten.

2e kwartaal

5 april - Stedin publiceert haar investeringsplan. Ook in de periode 2022 - 2024 investeren we grootschalig in het uitbreiden, onderhouden en verzwaren van ons elektriciteits- en gasnet.

23 mei– Stedin Groep geeft voor de derde keer een groene obligatie uit. De 500 miljoen die hierdoor ter beschikking komt is gealloceerd aan investeringen in het elektriciteitsnet om de energietransitie mogelijk te maken.

25 mei - Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert de nieuwe code voor congestiemanagement. Hierdoor kan Stedin het elektriciteitsnet beter benutten in gebieden waar er een tekort aan capaciteit is.

3e kwartaal

7 juli- Stedin kondigt aan alleen batterijexploitanten die congestieproblemen op het elektriciteitsnet helpen voorkomen aan te willen sluiten.

21 juli - 170 leerlingen van de Stedin Bedrijfsschool behalen hun MBO-diploma.

20 september - De Rijksoverheid reserveert 500 miljoen voor het versterken van het eigen vermogen van Stedin Groep. Dit is een belangrijke stap.

4e kwartaal

20 oktober - Stedin, Dunea en Oasen versterken de samenwerking voor het gezamenlijk werken in de ondergrond met het ondertekenen van raamovereenkomsten met vier aannemers.

17 november - TenneT meldt transportschaarste voor de afname van elektriciteit in het hoogspanningsnet bij de ACM. Dit raakt ook grootverbruikklanten in het werkgebied van Stedin.

25 november - Als allereerste in Nederland tekenen netbeheerder Stedin, duurzame energiecoöperatie Zeeuwind en Gabri Hoek B.V. een 'congestiemanagement contract' voor windpark Noordpolder.

27 november- De Staat en de netwerkbedrijven bereiken een onderhandelingsakkoord over de voorwaarden voor een kapitaalstorting. Aandeelhouderschap door de Staat wordt hierdoor in de toekomst mogelijk.