Personalia raad van bestuur

De heer drs. ir. K.W. (Koen) Bogers

Voorzitter / CEO (vanaf 1 juni 2021)

Koen Bogers (1969) is per 1 mei 2021 toegetreden tot en sinds 1 juni van dat jaar voorzitter van de raad van bestuur van Stedin Groep. Koen was eerder werkzaam als managing director bij Babcock & Wilcox in Denemarken. Deze functie bekleedde hij vanaf 2018. Daarvoor was hij ruim twintig jaar werkzaam bij Siemens, waar hij diverse leidinggevende functies vervulde op het gebied van energie, de energietransitie, industrie en infrastructuur.

Verantwoordelijkheden: Strategie en Regulering, Corporate Affairs, HRM, Corporate Communicatie, Internal Audit, VGMK.

Nevenfuncties: Global Partner bij Bloxhub, Adviseur Techleap.nl, Voorzitter van de RvC van Kersten Technische Bedrijven.

De heer drs. D. (Danny) Benima RC

Lid / CFO

Danny Benima (1978) is vanaf januari 2019 CFO en lid van de raad van bestuur van Stedin Groep. Per 1-1-2023 is hij voor vier jaar herbenoemd. Hiervoor werkte hij bij Arcadis als CFO van Zuid-Europa, en vervulde hij diverse financiële posities bij Arcadis en Stork. Danny studeerde International management (HES Amsterdam) en Bedrijfskunde met de specialisatie Financieel Management (Nyenrode). Danny is Register Controller (Universiteit van Tilburg).

Verantwoordelijkheden: Corporate Risk Management, Finance & Accounting, Supply Chain, Treasury en Business Support Services.

Nevenfuncties: Bestuurslid Utility Connect, Lid van de RvC van EDSN, Lid van de Raad van Advies van Stichting Hartekind (tot 1 juli 2023), Lid van Economic Board Utrecht.

Mevrouw ing. G.M. (Trudy) Onland MSc.

Lid / COO

Trudy Onland (1974) is per 1 juni 2021 toegetreden tot de raad van bestuur. Daarvoor werkte Trudy twaalf jaar bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) waar zij diverse leidinggevende functies vervulde. Zo was zij verantwoordelijk voor de klantenservice en de laatste jaren als directeur Onderhoud voor de vloot van de NS. Zij heeft veel ervaring in het aansturen van complexe processen en een innovatieve en oplossingsgerichte mentaliteit die goed past bij Stedin.

Verantwoordelijkheden: Zakelijk Project, Instandhouding, Consument en Zakelijk Complex, DNWG Infra, Klant en Operations Support.

Nevenfuncties: Lid van de RvT van ziekenhuis de Gelderse Vallei (per 1 september 2023).

De heer ir. D. (David) Peters

Lid / CTO

David Peters (1980) is vanaf januari 2018 lid van de raad van bestuur. Sinds mei 2015 was hij directeur Strategie bij Stedin. Tot mei 2015 werkte hij bij Boston Consulting Group aan strategie- en organisatievraagstukken, met name in de energiesector. David studeerde Technische Natuurkunde aan de TU Eindhoven en Toegepaste Ethiek aan de Universiteit van Leuven.

Verantwoordelijkheden: CDO Office, Change Office, Asset Management, Innovatie, NetVerder, IT, Markt.

Nevenfuncties: Bestuurslid van de Stichting Zeeuwse Publieke Belangen, Lid van het algemeen bestuur E-Laad, Lid van de board van EDSO, lid van de RvT van GOPACS, Lid van de RvC van BAS B.V. (Beheerder Afsprakenstelsel) en lid van de RvT van stichting Het Utrechts Landschap.