Personalia raad van bestuur Stedin Groep

De heer drs. M.W.M. (Marc) van der Linden

Voorzitter / CEO

Marc van der Linden (1972) is per 1-2-2017 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Daarvoor was hij, sinds december 2012, lid van de raad van bestuur van Eneco Holding N.V. Hij startte in 1997 bij Eneco en bekleedde diverse functies, waaronder die van directeur van Eneco Energy Projects, directeur van Eneco Installatiebedrijven en directeur van Eneco Wind. Voor die tijd werkte Marc bij Van Gansewinkel Groep. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Tilburg. De termijn van Marc van der Linden loopt af per 1 februari 2021. Marc blijft tot uiterlijk 1 juli 2021 aan als CEO.

Verantwoordelijkheden: Strategie, Corporate Affairs, HR, Communicatie, Internal Audit, VGMK.

Nevenfunctie: Voorzitter Netbeheer Nederland (t/m september 2020), Lid Cyber Security Raad Nederland, Lid Economic Board Zuid-Holland en lid van de Taskforce Infrastructuur Klimaatakkoord Industrie (t/m mei 2020).

De heer drs. D. (Danny) Benima RC

Lid / CFO (per 1 januari 2019)

Danny Benima (1978) is per 1-1-2019 CFO en lid van de raad van bestuur van Stedin Groep. Hiervoor werkte Benima bij Arcadis als CFO van Zuid-Europa. De afgelopen jaren vervulde hij diverse financiële posities bij Arcadis en Stork. Danny studeerde International management (HES Amsterdam) en Bedrijfskunde met Financieel Management als afstudeerrichting (Nyenrode). Danny is Registercontroller (Universiteit van Tilburg).

Verantwoordelijkheden: Control & Risk, Finance & Accounting, Supply Chain, Treasury en Business Support Services.

Nevenfunctie: Bestuurslid Utility Connect, Lid RvC EDSN (vanaf februari 2021), Lid Raad van Advies Stichting Hartekind (vanaf mei 2020), Bestuurslid NEDU (vanaf 20 januari 2021).

Mevrouw drs. J.A.M. (Judith) Koole

Lid / COO

Judith Koole (1969) is per 1-2-2017 benoemd tot lid van de raad van bestuur. Daarvoor was zij directeur Klant en Markt van Stedin Netbeheer B.V. Zij startte in 2012 bij Stedin en was onder meer manager Programmaregie en manager van ReVisie (integratie Stedin/Joulz). Voor die tijd werkte zij bij Delta en bij SITA (SUEZ) in eindverantwoordelijke lijnfuncties. Ze studeerde Frans en Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De termijn van Judith Koole als lid van de RvB loopt af op 1 februari 2021. Zij heeft aangegeven deze termijn niet te verlengen en is teruggetreden als bestuurder bij Stedin Groep. Zij blijft nog geruime tijd verbonden aan Stedin.

Verantwoordelijkheden: Storing & Onderhoud, Aanleg & Vervanging, Meterkast & Aansluiting, Klant , Hoogspanning.

Nevenfunctie: Commissaris bij de N.V. Westerscheldetunnel.

De heer ir. D. (David) Peters

Lid / CTO

David Peters (1980) is per 1-1-2018 benoemd tot lid van de raad van bestuur als Chief Transition Officer. Sinds mei 2015 was hij directeur Strategie bij Stedin en verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Tot mei 2015 werkte hij bij Boston Consulting Group in binnen- en buitenland aan strategie- en organisatievraagstukken, met name in de energiesector. In 2006 was hij lid van de Nationale Denktank. Hij studeerde Technische Natuurkunde aan de TU Eindhoven en Toegepaste Ethiek aan de Universiteit van Leuven.

Verantwoordelijkheden: Data Office, Change Office, Asset Management, Innovatie, Markt, NetVerder, DNWG, IT.

Nevenfuncties: Bestuurslid Stichting Zeeuwse Publieke Belangen, Voorzitter RvT USEF, Lid algemeen bestuur Elaad, Lid board EDSO.

Alle leden van de raad van bestuur hebben de Nederlandse nationaliteit.