Personalia raad van bestuur

De heer drs. ir. K.W. (Koen) Bogers

Voorzitter / CEO (vanaf 1 juni 2021)

Koen Bogers (1969) is per 1 mei 2021 toegetreden tot en sinds 1 juni voorzitter van de raad van bestuur van Stedin Groep. Koen Bogers was tot voor kort werkzaam als managing director bij Babcock & Wilcox in Denemarken. Deze functie bekleedde hij vanaf 2018. Daarvoor was hij ruim 20 jaar werkzaam bij Siemens, waar hij diverse leidinggevende functies vervulde op het gebied van energie, de energietransitie, industrie en infrastructuur.

Verantwoordelijkheden: Strategie en Regulering, Corporate Affairs, HRM, Corporate Communicatie, Internal Audit, VGMK.

Nevenfuncties: Global Partner bij Bloxhub, Adviseur Techleap.nl

De heer drs. D. (Danny) Benima RC

Lid / CFO

Danny Benima (1978) is vanaf januari 2019 CFO en lid van de raad van bestuur van Stedin Groep. Hiervoor werkte Benima bij Arcadis als CFO van Zuid-Europa, en vervulde hij diverse financiële posities bij Arcadis en Stork. Danny studeerde International management (HES Amsterdam) en Bedrijfskunde met de specialisatie Financieel Management (Nyenrode). Danny is Registercontroller (Universiteit van Tilburg).

Verantwoordelijkheden: Control, Risk, Finance & Accounting, Supply Chain, Treasury en Business Support Services.

Nevenfuncties: Bestuurslid Utility Connect, Lid RvC EDSN (vanaf februari 2021), Lid Raad van Advies Stichting Hartekind (vanaf mei 2020), Bestuurslid NEDU (vanaf 20 januari 2021).

Mevrouw ing. G.M. (Trudy) Onland MSc.

Lid/ COO

Trudy Onland (1974) is per 1 juni 2021 toegetreden tot de raad van bestuur. Trudy Onland werkte de afgelopen 12 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) waar zij diverse leidinggevende functies vervulde. Zo was zij verantwoordelijk voor de klantenservice en de laatste jaren als directeur Onderhoud voor de vloot van de NS. Zij heeft veel ervaring in het aansturen van complexe processen een innovatieve en oplossingsgerichte mentaliteit die heel goed past bij Stedin.

Verantwoordelijkheden: Meterkast & Aansluiting, Storing & Onderhoud, Hoogspanning, Aanleg & Vervanging, Klant.

Nevenfuncties: Geen

De heer ir. D. (David) Peters

Lid / CTO

David Peters (1980) is vanaf januari 2018 lid van de RvB. Sinds mei 2015 was hij directeur Strategie bij Stedin en verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Tot mei 2015 werkte hij bij Boston Consulting Group in binnen- en buitenland aan strategie- en organisatievraagstukken, met name in de energiesector. In 2006 was hij lid van de Nationale Denktank. Hij studeerde Technische Natuurkunde aan de TU Eindhoven en Toegepaste Ethiek aan de Universiteit van Leuven.

Verantwoordelijkheden: Data Office, Change Office, Asset Management, Innovatie, Markt, NetVerder, DNWG, IT.

Nevenfuncties: Bestuurslid Stichting Zeeuwse Publieke Belangen, Voorzitter RvT USEF (tot 1-7-2021), Lid algemeen bestuur Elaad, Lid board EDSO, strategieadvies ENCS, lid RvT GOPACS.

Afgetreden in 2021

De heer drs. M.W.M. (Marc) van der Linden

Voorzitter / CEO

Marc van der Linden (1972) was vanaf 1 februari 2017 tot 1 juni 2021 voorzitter van de raad van bestuur. Daarvoor was hij vanaf december 2012 lid van de raad van bestuur van Eneco Holding N.V. Hij startte in 1997 bij Eneco en bekleedde diverse functies, waaronder die van directeur van Eneco Energy Projects, directeur van Eneco Installatiebedrijven en directeur van Eneco Wind. Voor die tijd werkte Marc bij Van Gansewinkel Groep. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Tilburg.

Verantwoordelijkheden: Strategie en Regulering, Corporate Affairs, HR, Corporate Communicatie, Internal Audit, VGMK.

Nevenfuncties: Lid Cyber Security Raad Nederland, Lid Economic Board Zuid-Holland.

Alle leden van de raad van bestuur hebben de Nederlandse nationaliteit.